Купе Реново | Първата изцяло електрическа американска суперкола

През 2014 г. на елитното авто изложение Pebble Beach Concours d’Elegance, Renovo Motors (Реново Моторс) разкриха първата по рода си купе Реново все още като  производствен прототип. Основана през 2010 г., с мисия да изгради най-вълнуващите автомобили в света, Реново действат в пълна секретност  в продължение на 4 г., разработвайки  и подобрявайки тяхното предстоящо патентоване на революционната EV технология.

Купе Реновопървата изцяло електрическа американска суперкола – е кулминацията на тези усилия.

Реново Моторс иска да създаде уникално  превозно средство, което показва динамика,  контрол и вълнение, съпоставимо с расов спортен автомобил,  доказвайки  че това е възможно с EV технология, а не само с бензинов двигател “, казва изпълнителният директор на Реново Моторс, Кристофър Хейзер. „Ние вложихме нашата страст и иновации в купе Реново, положихме усилия да предоставим наистина невероятно изживяване зад волана и за нас е изключителна чест да представим производствения прототип на нашата кола в Concours d’Elegance.“

Купе Реново достига от 0 до 100 км/ч само за 3.4 секунди, което я прави една от най-бързата електрическа кола със задвижване на задните колела. Въпреки че колата е масивна – максималния въртящия момент е на разположение на шофьора веднага след включване на двигателя и доставя перфектно линейно ускорение за разлика от всички други бензинови и дизелови автомобили по пътя днес.
За да постигнат максимален баланс и по нисък център на тежестта както и максимална  ефективност, купе Реново се отличава със средно разположен електрически двигател. Когато се движи с пълна газ, двигателите произвеждат над 500 конски сили. По-важното е, че задвижващите рампи са на пълна мощност само след 37 милисекунди – около 10 пъти по-бързо от примигване на око.
Невероятното изпълнение на купе Реново е станало възможно благодарение на технологията на електрическата  батерията, разработена от екипа на Реново. Множество отделни клетки  на батериите разпределят теглото равномерно и свеждат до минимум общото натоварване на шасито. В действителност, електродвигателите на Реново Моторс представляват по-малко от 40% от общото тегло на автомобила и все пак предлага изключително висока пикова енергия в своя клас.
Сред многото екстри с които е оборудвана супер колата е и система за бързо зареждане, която може да напълни батериите само за 30 минути и поддържа съвместимост с широка гама от стандартни за зареждане Level 2.

Дизайн
Изваяното  купе Реново е фабрично модифицирано CSX9000 шаси, предоставено от световноизвестния американски бранд Шелби. Това шаси предоставя характеристики на модерен суперавтомобил, запазвайки класическия аеродинамичен силует на оригиналния от 1964 г. Le Mans.
„Редизайнът на колата е с напълно модифицирано купе, рама, окачване и салон; това е една нова глава за това класическо шаси.“, казва г-н Брок.
Купе Реново се отличава с интериор, чиято цел е създаване на по-пряка и непосредствена връзка между машината и шофьора. От пилотското място водачът може да получи достъп до широк спектър от информация за поведението на колата по време на движение и да упражнява лесен и бърз контрол върху нея . Класическите иглени габарити обграждат модерен кръгов дигитален монитор и развит дисков селектор, който позволява регенерация на спирачките, която се коригира в реално време – друга иновация в електрическите автомобили.

Купе Реново е оценено на 529 000 долара и ще се произвежда в 100 бройки. С една дума, купе Реново ще предефинира сегмента суперавтомобил.

Снимки ~ renovomotors.com 

5694 Преглеждания